Bursa Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü
Bursa Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi

Çocuğunuzun doğru ve etkin diş fırçalamayı öğrenmesi, olaya katılmanız ve sizlerin de düzenli olarak dişlerini fırçalaması ile mümkündür.

Güncelleme Tarihi: 13/02/2018

Diş fırçalama
Çocuğunuz günde iki defa (kahvaltıdan sonra ve gece yatağa girmeden önce) dişlerini fırçalamalıdır. Gece fırçalaması en önemli olanıdır ve ihmal edilmemesi gereklidir. Gece, tükürük akımı azaldığı için dişler çürüğe karşı daha duyarlıdır.
Çocuğunuzun dişlerini nasıl fırçaladığı başlangıçta önemli değildir. Bırakın bildiği gibi fırçalasın. Bitirdiğinde sıra sizdedir. Siz, ne kadar süre fırçaladığınız la değil ne kadar doğru yaptığınızla ilgilenmelisiniz. Yöntemi algıladığınız zaman çok kısa bir sürede diş fırçalama işini tamamlayacaksınız.