T.C. Sağlık Bakanlığı Bursa Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü
T.C. Sağlık Bakanlığı Bursa Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi

Güncelleme Tarihi: 22/03/2018

Bursa Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi 9.Şubat.1991 yılında Köy Hizmetleri İl Müdürlüğünün Toprak Mahsulleri Laboratuarı olarak kullanılan binada Bursa Diş Hastanesi adı altında 10 yataklı olarak hizmete başlamıştır.

26.01.2015’te Hastanemize bağlı 11 ünitlik Ataevler semt polikliniği açılmıştır. Hastanemiz 01.04.2015’den itibaren Yataklı Servis ve Ameliyathanenin açılmasıyla Bursa Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi olarak onaylanmış şekilde hizmet vermeye devam etmektedir.

Hastanemizde Ocak 2018 itibariyle 3Ağız, Diş Çene Cerrahisi ve Hastalıkları Uzmanı, 3 Periodontoloji Uzmanı, 4Protez Uzmanı, 1 Ağız Diş Çene Cerrahisi Radyolojisi Uzmanı, 1 Pedodonti Uzmanı, 1 Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı olmak üzere 12 Uzman Hekim, 96 Diş Hekimi, 23 Hemşire, 5 Ağız Diş Sağlığı Teknikeri, 19 Diş Teknisyeni, 88 Diş Klinik Kayıt Destek Personeli, 49 Temizlik Personeli, 3 Teknik Destek Personeli  ve 17 Özel Güvenlik Görevlisi aktif olarak görev yapmaktadır.

Mevcut tıbbi cihazlarımız teknolojik olarak modern cihazlar ile sürekli yenilenmekte olup daha sağlıklı şartlarda hizmet verilmesi sağlanmaktadır. Teknolojik gelişmeler ve sağlık alanındaki yenilikler konusunda personelimiz hizmet içi eğitimlerle sürekli bilgilendirilmektedir.

Hastanemiz; 24 saat hizmet veren Klinikler, Genel Klinikler, Protez Kliniği, Periodontoloji Kliniği, Ameliyathane, Ağız Diş Çene Hastalıkları ve Cerrahisi Kliniği, Engelli Kliniği, Ağız Diş Çene Cerrahisi Radyolojisi Kliniği, Röntgen, Protez Laboratuarı ve Merkezi Sterilizasyon Ünitesi birimlerimiz ile hizmet vermektedir. Hastanemizde 11 ünitlik Ataevler Semt Polikliniğiyle birlikte toplam 112 Ünit bulunmaktadır.